Blog

Tu ce le spui copiilor despre Moș Crăciun?

Întrebările incomode ale copiilor sunt în ton cu sezonul, așa că, în „luna cadourilor pentru copii”, cele mai multe se leagă de „Moșul”. Dar cum vine el fără să știm? Și cum intră în casă dacă noi ținem ușa încuiată? Și cum împarte toate cadourile pentru atâția copii într-o singură noapte? Dar de ce sunt atâția Moși pe stradă, la mama la serviciu, la tata la serviciu, acasă și la grădi? De ce arată diferit? Și dacă nu-i zăpadă, cum circulă cu sania? Ei, dragii moșului, la toate întrebările astea, transpiri, te emoționezi, dar îți pui mintea la contribuție, pentru că n-ai încotro, și scornești cele mai trăznite explicații, încercând să fii cât mai plauzibil.

Mai e și calea – aparent – mai simplă, unde copilul tău află din timp că Moș Crăciun sunt părinții și bunicii, toți cei dragi care-ți calcă pragul de Crăciun. Ei, dar și aici vor apărea mereu provocări! Înainte de orice reuniune cu mulți copii și cu Moșul, vei face apel la dramul de maturitate de care dispune copilul ca să-l faci să înțeleagă de ce nu e bine să dezvăluie secretul față de alți copii. O să te facă să te simți bine că ai fost sincer cu el, dar asta te pune în (o)poziție delicată față de ceilalți părinți: Dar ei de ce își mint copiii?… Și aici vei da explicații care încep, probabil, cu Știi, Magia Crăciunului…

Dintre copii, cei mai perspicace vor intui că adevăratul Moș Crăciun există doar în sufletele noastre. Unii îl vor căuta pe Google. Alții se vor supăra și își vor pierde, puțin, încrederea în cei mari. Dar ce e mai important este că avem cu toții ceva de învățat de la Moșul: puterea de a dărui. Cadouri, iubire, apreciere, căldură umană.

Spor la Crăciunit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *